Groene Blubber
Vijf maanden en 1 dag was ik, toen mijn mama opeens met iets heel vies aan kwam zetten. Ze had een potje in haar handen en zei vrolijk:"Kijk eens Pea, wat ik hier voor jou heb?". Voor ik het wist stak ze een lepeltje in het potje en kreeg ik een flinke schep in mijn mond. Bah, bah, bah. Ik vond het zo vies. Weet je waar het op leek? Op GROENE BLUBBER. Ik probeerde het uit te spugen, maar het bleef aan mijn tong plakken. "Dat is lekker, Pea", zei mama, "het is je eerste broccoli groentehapje". Ik kon merken dat mama het zelf niet eerst geproefd had, anders had ze het nooit aan mij gegeven. Ik vond het maar niets.
Nu ik er aan gewend ben, eet ik wel graag groente. Het liefst door mijn mama zelf klaargemaakt. Babyhutspot bijvoorbeeld, van worteltjes en aardappeltjes met een klein beetje geraspte kaas.
Wist je dat baby's in de buik van hun mama's leren proeven? Al in de zevende week van de zwangerschap worden smaakpapillen gemaakt. Doordat mama's allerlei verschillende dingen eten, krijgen baby's in mama's buik vanzelf smaakles. Tijdens de zwangerschap komen er allerlei geur- en smaakstoffen in het vruchtwater terecht, waar baby's kleine slokjes van nemen. Het is dus heel slim voor zwangere mama's om veel verschillende dingen te eten. Want dan krijg je baby's die later alles lusten.
Ik denk dat mijn mama veel spaghetti heeft gegeten toen ik in haar buik zat. Elke keer als ik pasta met tomaat en knoflook ruik, loopt het water in mijn mond. Wat vinden jullie lekker?
Wil je een leuke weblog over 'smaak en eten' lezen, kijk dan eens op www.foodlog.nl
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home